Näillä sanoilla voisi hyvin kuvata minua. Teini-iästä lähtien minua on ajanut himo nähdä uusia paikkoja ja kokea uusia kulttuureja. Olemme kavereiden kanssa ajaneet vasta naapurimaissa, mutta toiveissa olisi ajaa Aasiaan päin, vaikka Thaimaahan. Venäjäkin on vielä korkkaamatta, mutta Venäjän ajokulttuuri ja tiet eivät vielä houkuttele.

Kaikki matkakohteeni Suomessa

Olen siis jo lyhyen elämäni aikana matkustanut myös ympäri Suomea. Etelä-Suomesta en ole jättänyt yhtään kiveä vielä kääntämättä. Keski-Suomesta olen vieraillut Varkaudessa, Mäntyharjulla, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Idässä olen käynyt Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Joensuussa. Lännessä Turku on tullut hyvinkin tutuksi. Olen ajanut länsirannikkoa pitkin Vaasaan asti.

Lapissa olen käynyt useasti: talvella kaamoksen aikaan, syksyllä ruskan aikaan ja kesällä yöttömien öiden aikaan. Lappi on uskomaton paikka. Olemme kaveriporukalla vaeltaneet Oulankan kansallispuistossa ja kiipeilleet Pallastuntureilla. Suomesta olemme matkoillamme nähneet kaikki sen parhaat puolet ja nykyinen intohimomme onkin ajella naapurimaissa.

Ajomatkat ulkomaille

Ulkomailla ajaminen ei eroa Suomessa ajamisesta. Ulkomailla ainoaksi ongelmaksi on syntynyt vain kielimuuri. Virossa me yritimme selvitä suomella, mutta huomattiin että vastapuolen ymmärrys ei ihan vastannut meidän toiveitamme. Ruotsia kukaan meistä ei osaa kuin avustavasti, joten Ruotsin reissuilla me ollaan tyydytty ainoastaan englantiin. Norjan reissullamme selvisimme myös hyvin englannin kielellä. Matkojemme selkäranka on ollut pikkubussini, joka on turvallisesti johdattanut meidät paikasta toiseen ja toiminut tarvittaessa yösijana.

Eesti

Ensimmäisen ulkomaan matkan teimme pikkubussillani turvallisesti Viroon. Viro oli meille sopivan pieni ja lähellä, jolloin parissa viikossa ehtisi hyvin kierrellä. Suunnittelimme siis pienen Viron kiertomatkan. Seilasimme Helsingistä Tallinaan autolautalla pikkubussimme kanssa. Sieltä lähdimme ajamaan rannikkoa pitkin Haapsaluun, jossa nautimme kaupungin rannoista ja museoista. Haapsalusta jatkoimme etelään kohti Pärnua. Pärnussa vietimme unohtumattomat päivät rannalla loikoillen ja Pärnun vanhaa kaupunkia kierrellen. Päätimme matkamme Tarttoon kulttuurikaupunkiin. Tarttoosta ajoimmekin takaisin Tallinaan ja sieltä kotiin.

Ruotsi

Toisen matkamme suuntasimme meille tuntemattomaan Ruotsiin. Olemme käyneetkin Ruotsissa useasti tämän jälkeen. Ensimmäisellä kerralla päätimme käyttää laivaa Tukholmaan ja jatkaa sieltä matkaa. Vietimme ensin huikeat muutaman päivän Tukholmassa, josta jatkoimme Etelä-Ruotsiin. Kävimme Linköpingissä, Mälmössä ja Göteborgissa. Palasimme sieltä Tukholmaan Karlstadin, Västerasin ja Uppsalan kautta. Myöhemmillä reissuilla tutkimme Pohjois-Ruotsia ja ylitimme rajan Haaparannasta. Ajoimme Kiirunaan asti välillä pysähdellen. Takaisin tullessa ajoimme etelään Umeåån ja Luleåån. Tunturimaisemat olivat unohtumattomia! Tukholmaan ja sen lähialueille olemme palanneet monta kertaa tämän jälkeen.

Norja

Viimeisin matkamme suuntasi Norjaan jäämeren rannalle Nordkappiin. Ajoimme Helsingistä Kilpisjärvelle, josta ylitimme rajan. Rajalta ajoimme parissa päivässä Nordkappiin, joka on Euroopan pohjoisin kohta. Näimme sieltä melkein Pohjoisnavalle. Tutustuimme myös kauniisiin vuonoihin ja tunturimaisemiin, Altan historiallisiin museoihin ja ajoimme upeaa jäämeritietä, joka nousi välistä todella korkealle.