Eniten ajelemme kavereiden kanssa ympäri Suomea. Mietin, että olisi hyvä idea kirjoittaa yhdestä tällaisesta kiertomatkasta ja kertoa tarkemmin mitä se sisältää. Tässäkin kiertomatkassa Suomi oli kattila ja me olimme kauha. Päätimme lähteä matkaan kesällä, jolloin Suomi on kauneimmillaan. Meillä jokaisella oli kuukauden kesäloma, josta kaksi viikkoa suunnittelimme viettävämme yhdessä tien päällä.

Matkan suunnittelu

Meidän uskollinen kulkuneuvomme, Transporter pitää huoltaa aina ennen matkaa. Käyn läpi moottorin, öljyt, renkaat ja tarkistan että tarvittavat varusteet ovat mukana. Auton vanhetessa vikoja voi nimittäin tulla helpommin joten niitä täytyy ennakoida. Tämän on hyvä muistaa myös heidän, joiden mietteissä pyörivät haaveet ostaa retropikkubussi. Yleensä siivoan auton sisäosat ja pesen ikkunat, jotta meillä olisi mukavampi siellä nukkua. Valmistelen makuutilat ja tämän jälkeen pikkubussini on valmis tien päälle. Kavereiden kanssa jaamme keskenämme kaikki matka- ja ruokakulut. Reitin suunnittelemme yhdessä. Kyseinen kiertomatkamme tulisi suuntaamaan Suomen upealle länsirannikolle. Ajaisimme Turun ja Porin kautta Vaasaan. Pysähtelemme matkoilla mahdollisimman useasti. Olimme varanneet jokaisesta kaupungista paikat leirintäalueelta pikkubussillemme. Pakkasimme grillin, makuupussit, ruokaa ja juomaa kyytiin ja lähdimme tien päälle.

Turku

Turku on ihana kesäkaupunki. Siellä riittää nähtävää ja paljon erilaisia tapahtumia. Kävimme tällä kertaa kavereiden kanssa tällä kertaa Aboa Vetus ja Art Nova -museossa, jossa esitellään alueen vanhoja arkeologisia kaivauksia sekä nykytaidetta. Teimme nopean vierailun myös Turun Linnaan, jossa osallistuimme ohjatulle kierrokselle. Yhden päivän vietimme Flowpark-seikkailupuistossa. Pääsimme kokeilemaan kiipeilyä todella vaativissakin olosuhteissa. Se oli mahtava reissu.

Pori

Turun jälkeen matkamme jatkui jazz-kaupunki Poriin. Me olimme ensi kertaa Porissa, joten päätimme tutustua kaupunkiin kunnolla. Tutustuimme useisiin kirkkoihin kuten Keski-Porin kirkkoon ja Ahlaisten kirkkoon sekä Juseliuksen mausoleumiin. Kävelimme Kivi-Porin vanhoilla kaduilla ihastellen historiallisia rakennuksia. Näimme konserteista kuuluisan Kirjurinluodon. Vietimme myös päivän lekotellen Yyterin kilometrien mittaisilla hiekkarannoilla.

Vaasa

Vaasaa varten olimme varanneet pari päivää. Hämmästyimme kuinka paljon museoita Vaasassa olikaan. Ehdimme kahdessa päivässä nähdä Merenkurkun venemuseon, Korsnäsin kotiseutumuseon, Bragen ulkomuseossa ja KUNTSIn moderni taiteen museossa. Mielenkiintomme takia pysähdyimme myös Meteoriiheen Söderfjärdenillä. Näimme myös Vaasan kuuluisan merenkurkun saariston ennen kun oli aika lähteä paluumatkalle.

Paluumatka Helsinkiin

Paluumatkan päätimme ajaa nopeampaa reittiä Tampereen ja Hämeenlinnan kautta. Suunnittelimme myös pysähdystä kumpaankin kaupunkiin. Yöpyminen hoituisi pikkubussissa parkkipaikalla, järven rannalla tai löytämällämme leirintäalueella. Tampereella halusimme nimittäin käydä Särkänniemessä. Helsingin Linnanmäki oli jo niin tuttu että ajattelimme että olisi vuoro kokeilla jotain uutta. Hämeenlinnassa piti tietenkin nähdä Hämeen linna. Yllätyimme kuinka idyllinen Hämeenlinnan keskusta oli. Hämeen linna oli upea näky vesistöjen ja vihreyden ympäröimänä. Hämeenlinnasta ajelimmekin suoraan takaisin Helsinkiin ja kahden viikon reissumme oli paketissa. Kilometrejä kertyi mittavat, vähän yli 1000!