Ensimmäiseksi haluaisin kertoa hieman itsestäni ja kertoa lisää mitä blogissani aion käsitellä. Asun Helsingissä ja olen innokas matkustelija. Minulle matkustaminen ei ole vain lentokoneeseen nousua ja hotellissa oleskelua, vaan matkustan mieluiten omalla pikkubussillani. Minulle pikkubussini tarkoittaa omaa valtakuntaa, joka mahdollistaa matkustamisen minne vain haluan. Olen elämäni aikana ajanut paljon Suomessa ja naapurimaissa. Kerron tässä blogissani elämästäni, pikkubussistani, matkoistani ja annan vinkkejä mitä kannattaa nähdä. Tervetuloa lukemaan blogiani!

Mistä kaikki alkoi

Olen kotoisin Helsingistä. Lapsuudessani matkani rajoittuivat vuosittaisiin viikon lomiin Kanarian saarille tai auton kyydissä mummolaan. Jo tuolloin minulla oli suuri mielenkiinto ja into nähdä enemmän ja enemmän. Kun sain ajokorttini 18-vuotiaana, päätin että tässä on tilaisuuteni. Olin aina halunnut omistaa minibussin. Ensimmäisen pikkubussini ostin kesätöistäni säästämillä rahoillani. Pikkubussi ei täysin vastannut odotuksiani, mutta ensiajon jälkeen tajusin sen olevan täydellinen minulle. Lukion jälkeen olin säästänyt kesätöistä ja osa-aikatyöstäni kivan pesämunan. Halusin pitää välivuoden ja lähteä kiertelemään. Oli siis aika hylätä elämäni Helsingissä ja lähteä tien päälle. Mukaan kutsuin muutaman läheisen kaverini ja yhdessä koimme elämämme parhaimman kesän.

Ensimatkani Suomessa

Ensimmäisen matkani tein kaverieni kanssa keskikesällä. Halusin ajaa niin paljon kuin mahdollista ja päädyimmekin viikon ajamisen jälkeen Lappiin. Matkalla pysähtelimme kaikilla pienillä paikkakunnilla, tutustuimme paikalliseen elämään keskustoreilla, telttailimme järvien rannalla, vilvoittelimme kuuman auringon alla matkan varrella näkemissämme järvissä, koimme paikallisten ystävällisyyden ja näimme ensi kertaa uuden puolen Suomesta, josta minä olin vain haaveillut. Suomi on paljon enemmän kuin vain Helsinki. Pellot, monimuotoiset metsät, niityt, maatilat, upeat järvet, luonnon puhtaus ja hiljaisuus, nämä jäivät ensimatkaltani mieleen.

Muut ajomatkani

Ensimmäisen ajomatkani jälkeen päätin muutella pikkubussiani. Muutin sisustaa niin että mahdollisuuksien mukaan siellä voisi nukkua. Ensimatkallani nukuimme nimittäin pääosin teltoissa. Kaveriporukan kanssa suunnittelimme matkaa naapurimaihin, ensimmäiseksi Viroon, sitten Ruotsiin ja ehkä myöhemmin Norjaan, yksi maa kerrallaan.

Suunnittelimme jokaista matkaa kuukausia. Tutkimme karttoja, yöpymispaikkoja, reittimahdollisuuksia ja nähtävyyksiä mitä haluaisimme nähdä. Säästimme tarvittavan matkakassan ja toteutimme vuosittain yhden matkan. Jokainen niistä oli aivan uskomaton. Näimme mielettömiä paikkoja ja koimme yhdessä unohtumattomia hetkiä. Kohtasimme myös vaikeuksia. Pikkubussimme hajosi, eksyimme useita kertoja, välistä yhteisolo kävi hermoille ja joskus emme löytäneet yösijaa. Selvisimme kuitenkin kaikista vastoinkäymisistä voittajina. Suomen ja muiden maiden ajomatkoista kerron enemmän myöhemmissä blogikirjoituksissani.